Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

58ste Mega Platen & CD Beurs 13 & 14 april 2024

Boekpresentaties door Uitgeverij Van Gorcum

Tijdens de beurs zal uitgeverij Van Gorcum twee nieuwe boeken presenteren: ’El Pea’ en ’Eagles, Amerika’s populairste rockband’.

El Pea

Vinylplaten zijn terug van nooit weggeweest. Terwijl de prijzen van elpees van Taylor Swift en Harry Styles uit de pan rijzen is er een goedkoop en duurzaam alternatief. Verzamelplaten als Tamla Motown Is Hot, Hot, Hot! en Fill Your Head With Rock staan voor een schijntje in de tweedehandsbakken en bevatten een schat aan tijdloze, onweerstaanbare muziek. In El Pea, de magie van de labelcompilatie duikt muziekjournalist Jan Vollaard in de koopjeskelder om een inventaris op te maken van alle prachtige pop, soul, rock, hiphop en jazz die daar voor een habbekrats wacht op een nieuwe eigenaar. De zoektocht naar de ziel van het vinyl leidt van stoffige stereo-testplaten naar beatmuziek en techno. Onderweg is er aandacht voor disco, Afrikaanse muziek, Britse folk en Frans chanson. Via ska en reggae, metal en punk, hiphop en house komen we uit bij de indiepop van nu. Bij elkaar vormen de verhalen over al die kleurrijke labelcompilaties een alternatieve geschiedenis van de popmuziek. Noem het gerust een muziekbijbel. Het rijk geïllustreerde El Pea is geschreven uit liefde voor populaire muziek in al haar verschijningsvormen. Je blijft lezen, je blijft luisteren naar de beste muziek die ooit op vinyl is verschenen.

El Pea Record fair Den Bosch

Over de auteur:
Jan Vollaard (1956) is muziekjournalist. Hij werd geboren op eerste kerstdag en zingt bij The Sleigh Shakers, bekend van de bijna-hit ’Jingle Hell’. Hij speelt de theremin, het enige muziekinstrument waar je geen vieze vingers van krijgt. Zijn credo: ”Het mooiste behang is een platenkast.”

El Pea Record fair Den Bosch

Eagles, Amerika’s populairste rockband

In Eagles, Amerika’s populairste rockband neemt auteur Loek Dekker je mee op een meeslepende reis door de geschiedenis van de legendarische Eagles. Met hits als ’Take It Easy’, ’One of These Nights’, ’Lyin Eyes’ en het iconische ’Hotel California’, groeide de band in de tweede helft van de jaren zeventig uit tot Amerika’s meest geliefde rockfenomeen.

Van het vurige streven naar succes tot het bereiken van supersterrendom, de decadente hoogten en het onvermijdelijke uiteenvallen in 1980; dit boek werpt een verhelderend licht op de boeiende reis van de Eagles. Drummer en zanger Don Henley verkondigde destijds dat de band bijeenkomen ’when hell freezes over’ zou zijn, maar tegen alle verwachtingen in herrees de groep in 1994. Nieuwe albums zagen het licht en door grootschalige tournees wisten de Eagles opnieuw hun stempel te drukken op de muziekwereld.

Voor het eerst in het Nederlandse taalgebied onthult dit boek het turbulente verhaal van de Eagles, vanaf de prille beginjaren tot het heden. Verrijkt met talloze unieke foto’s biedt het een diepgaande blik op de band, met speciale aandacht voor hun bijzondere relatie met Nederland. Van het overweldigende succes van albums zoals ’Desperado’ tot de blijvende band met het Nederlandse publiek, dit boek brengt de Eagles dichterbij dan ooit tevoren.

Over de auteur:
Loek Dekker (1957) is historicus. Eerder verschenen van zijn hand drie muziekbiografieën. In de reeks Rockklassiekers Livin’ Blues, bluesrock met internationale allure (2016) en Crosby, Stills, Nash & Young, de Woodstock-generatie (2019). In 2021 kwam bij Uitgeverij Van Gorcum The Who, de ultieme rockband uit. De eerste werd door Robert Haagsma lovend besproken in het gerenommeerde Nederlandse muziekblad Lust for Life. Flip Vuijsje gaf het boek drie sterren in de boekenbijlage van de Volkskrant en oordeelde in hetzelfde dagblad over The Who als een ’verhelderend boek, geschreven op een toon, die tegelijk onderkoeld èn onderhoudend is’. Crosby, Stills, Nash & Young betitelde Lust for Life redacteur Dominique van der Geld als een van de betere afleveringen uit de reeks Rockklassiekers.

Mega Record & CD Fair

  • Zaterdag 13 april van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zondag 14 april van 10.00 uur tot 17.00 uur

Platenbeurs Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair Auteur Jan Vollaard

Record Fair

Record Fair

Mega Record Fair Auteur Loek Dekker

Naar boven