Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook
53ste Mega Platen & CD Beurs 13 & 14 november 2021
Uitgeverij Van Gorcum en Uitgeverij Kleine Uil presenteren diverse muziekboeken.

Uitgeverij Van Gorcum en Uitgeverij Kleine Uil presenteren tijdens de beurs 2021 diverse muziekboeken. De auteurs zullen op zaterdag 13 november van 13:00 tot 15:00 uur aanwezig zijn om hun boek te signeren en vragen te beantwoorden.

Dick van Veelen
The Kinks - een oer-Engelse band en The Kinks - Concerten in Nederland

Dick van Veelen (Oosterbeek, 1952) koestert twee grote passies: de schilderkunst en dan vooral het werk van de groep Schilders van de Veluwezoom en de muziek van The Kinks. Hij is dan ook zeer betrokken bij het uitdragen en het bekendmaken van beide fenomenen als bestuurslid van respectievelijk de Stichting Museum Veluwezoom in de gemeente Renkum en de (in 2014 opgeheven) Stichting The Dutch Kinks Preservation Society. Als bestuurslid van The Dutch Kinks Preservation Society was hij medeorganisator van de Dutch Kinks-fan-meetings in Rockcafé Stairway to Heaven in Utrecht en Muziekpodium Estrado in Harderwijk. Vorig jaar verscheen van zijn hand het succesvolle boek: The Kinks - Een oer-Engelse band en The Kinks - Concerten in Nederland.

Jan Bouke Hingstman
Status Quo - De kracht van eenvoud

Jan Bouke Hingstman (1966) was negen jaar toen hij Status Quo voor het eerst hoorde en kocht in 1980 zijn eerste elpee van de groep. Sindsdien is hij fervent verzamelaar van het materiaal van de groep, bezocht hij talloze concerten en fanclubdagen en deelde hij zijn passie met andere fans. ’Status Quo - De kracht van eenvoud’ is Hingstmans boekdebuut.

Loek Dekker
The Who - de ultieme rockband

Loek Dekker (1957) is historicus. Hij publiceerde over de Franse Tijd en het verzet in de Tweede Wereldoorlog en van zijn hand verschenen twee muziekbiografieën in de reeks Rockklassiekers: Livin’ Blues, bluesrock met internationale allure (2016) en Crosby, Stills, Nash & Young, de Woodstock-generatie (2019). In juni jongstleden verscheen zijn laatste boek The Who - de ultieme rockband.

Koert Broersma
Somebody Will Know Someday - Herinneringen aan Cuby & The Blizzards

Auteur Koert Broersma, werkzaam bij het in 2011 opgerichte C+B Museum in Grolloo, interviewde voor Somebody Will Know Someday ex-bandleden, collega’s en fans over hun belevenissen met deze legendarische bluesgroep. Dat de blues ook vaak rock ’n roll is, blijkt uit zijn opgetekende gesprekken met onder meer Boudewijn de Groot, Erwin Java, Jan Akkerman, Eelco Gelling, manager Jan Venhuizen en Johan Derksen.

Hans Waterman
Drumsolo - 35 jaar te laat naar bed

Van misdienaar,scholier,padvinder naar de wereld van seks, drugs en rock ’n roll. Drummer Hans Waterman (1949) doet in deze autobiografie verslag van een wilde loopbaan die via onder meer Cuby & the Blizzards, Solution, de Jan Akkerman Band, The Pretty Things en Q65 loopt. Van levensbedreigende anarchie naar een wat rustiger vaarwater.

Harry Prenger
Postpunk - Heden en verleden

Harry Prenger publiceert sinds eind jaren 80 over popmuziek, heeft meegewerkt aan OOR’s Popencyclopedie en opiniestukken geschreven voor de Volkskrant. Momenteel verschijnen er recensies en artikelen die ook op zijn eigen blog verschijnen. In 2015 was Prenger curator van de tentoonstelling Visual Vinyl over kunstenaarsplaten. In oktober verscheen van zijn hand het boek Postpunk - Heden en verleden dat op de beurs voor een breed publiek gepresenteerd zal worden.

Egbert Meijers
Tussen Grolloo en Austin - Egbert Meijers, 50 jaar liedjes met hart en ziel

Egbert Meijers (15 juni 1948, Grolloo) is in de muziek altijd zijn eigen gang gegaan. Hij weerstond de aantrekkingskracht van de landelijke podia en bleef trouw aan Drenthe en zichzelf. Commercieel succes maakt hij consequent ondergeschikt aan het goede gevoel dat hij over zijn eigen werk wil hebben. Daarmee kiest hij onvermijdelijk de moeilijkste weg boven het geëffende pad. Hij begon in 1973 met het schrijven van Nederlands- en Engelstalige teksten voor zijn band De Betsies waarin hij de zang en gitaarpartijen verzorgde. Door zijn vriendschap met de Amerikaanse liedjesmaker Mickey Newbury ontving hij in 2003 een uitnodiging voor een festival in Austin Texas. Sindsdien deed hij enkele tientallen optredens in de Verenigde Staten. Hierdoor ging hij ook weer Engelstalige teksten te schrijven. Zijn liedjes zorgden voor optredens ook in Noorwegen, België en Duitsland. Hij maakte opnames met muzikanten uit Nederland en Amerika, waaronder een zang- en drumgroep van Hopi indianen uit Arizona. Eveneens toonden Amerikaanse artiesten als Mickey Newbury, Willie Nelson en Walt Wilkins waardering voor zijn werk.

Edwin Hofman
Avonturiers van de Nederpop

Edwin Hofman (Milsbeek, 1970) schrijft voor het online magazine Written in Music over alternatieve muziek in de breedste zin van het woord. Naast albumrecensies en interviews publiceert hij ook artikelen over platenlabels en invloedrijke bands. In 2011 verzorgde hij voor Written in Music de 26-delige serie ’Postpunk Nederland’.

In Avonturiers van de Nederpop geeft Edwin Hofman het woord aan spraakmakende kopstukken uit de alternatieve Nederpop van de afgelopen decennia. Muzikanten die de Nederlandse pop en rock verrijkten met hun avontuur, creativiteit en lef. Muzikanten die blijvend applaus verdienen. Via persoonlijke ontmoetingen brengt Hofman hun muzikale erfenis uitgebreid voor het voetlicht. Persoonlijke observaties over albums, singles, inspiratiebronnen, het veranderde muzieklandschap en de Nederlandse media. Herinneringen aan tournees, tv-optredens en festivals als Pinkpop en Lowlands.

Of de muziek tot stand kwam in de klassieke bezetting zang, gitaar, bas en drums of via samples, draaitafels of synthesizers; deze muziek prikkelt, inspireert, geeft energie en nodigt uit om verder te kijken, om zelf meer te ontdekken.

Wiebren Rijkeboer
Wiebren Rijkeboer (Terschelling, 1959) schrijft al meer dan twintig jaar voor verschillende muziektijdschriften over in vergetelheid geraakte muzikanten en bands. Hij publiceert in Heaven en Platenblad en op Altcountry.nl. Daarnaast is Wiebren Rijkeboer recensent voor Tzum. Hij publiceerde de roman Voorbijland (2000) en de roadnovel Road (2004).

De psychedelische sixties - 56 Amerikaanse bandjes
De muziek van de jaren zestig oefent een grote aantrekkingskracht uit op vele generaties popmuziekliefhebbers. In De psychedelische sixties belicht Wiebren Rijkeboer vooral de bands die de weg naar het succes niet of nauwelijks hebben gevonden. Rijkeboer voert de lezer terug naar de nieuwe jeugdcultuur in Amerika waarin honderden bandjes ontstaan, die experimenteren met drugs en nieuwe muziekvormen. De garagerock en psychedelica verspreiden zich over het hele land. Van San Francisco en Los Angeles tot New York en Boston, maar ook in Texas. In De psychedelische sixties laat Rijkeboer zesenvijftig bands met hun beste lp’s de revue passeren. Heel soms is dat een gelauwerde band, maar meestal is het die onbekende groep met dat obscure meesterwerk.

Zesenvijftig bands, zesenvijftig lp’s - de Amerikaanse psychedelische sixties opnieuw en met een frisse blik belicht, in zesenvijftig verhelderende en enthousiasmerende stukken.

Americana outlaws - 50 singer-songwriters uit de seventies
In Americana outlaws portretteert Wiebren Rijkeboer vijftig Amerikaanse singer-songwriters die in de roemruchte jaren zeventig hun finest hour beleefden. Hij neemt de lezer mee in zijn beleving van alle mooie en bijzondere albums die dat decennium kleur gaven.

In vijftig beschouwende stukken vertelt hij waarom deze platen onterecht vergeten zijn en niet mogen ontbreken in iedere verzameling. Van de koffiehuizen van New York tot de stranden van Los Angeles, van de hooggelegen prairies van Texas tot de heuvels van het Diepe Zuiden. Dat zijn de decors waarin Rijkeboers muzikale helden zich manifesteerden, met tijdloze albums als resultaat.

Niet eerder bracht een schrijver de werelden tezamen van de uiteenlopende geschiedenissen van Amerika’s beste singer-songwriters en het muzikale erfgoed dat zij produceerden.

Rootsrock - 53 singer-songwriters in de periode 1980 - 2000 die rocken
In meer dan vijftig stukken beschouwt Wiebren Rijkeboer het rootsrocklandschap van de jaren tachtig en negentig.

In Rootsrock - 53 singer-songwriters in de periode 1980 - 2000 die rocken neemt Rijkeboer de lezer mee naar begin jaren tachtig wanneer het onder zware concurrentie van punk en new wave moeilijke tijden zijn voor vele Amerikaanse singer- songwriters en meer rootsrock-georiënteerde artiesten. Tien jaar later staat het er beslist beter voor met de Amerikanen en hun inmiddels klassiek geworden albums. Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan is in het nieuwe millennium de americana en rootsrock een niet meer weg te denken populaire muziekstroming.

Van grote namen die sleutelplaten uitbrachten tot doorbraakplaten van opkomende singer-songwriters; van de enkele Australiër en Brit tot de meer obscure en vergeten singer-songwriters: Rootsrock nodigt uit om te lezen en te gaan luisteren. Met Rootsrock brengt Wiebren Rijkeboer na Americana outlaws (2017) en De psychedelische sixties (2019) opnieuw een significante periode in de popmuziek voor het voetlicht.

Boekpresentatie-nov-2021

Mega Record & CD Fair, Jaarbeurs Utrecht

  • Zaterdag 13 november van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Zondag 14 november van 10.00 uur tot 17.00 uur

Jaarbeurs
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Record Fair Utrecht

Omslag The Kinks

Dick van Veelen Dick van Veelen

Omslag The Who_The Ultime Rockband

Hans Waterman Hans Waterman

Harry Prenger Harry Prenger

Edwin Hofman Edwin Hofman

Omslag Muziek Nederpop

pre sale Mega record Fair Platenbeurs Utrecht

Naar boven