Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

Lancering Dutch Beat Nuggets, Group 1850 & Reality/Solat

8CD BOX GROUP 1850 - Purple Sky - The Complete Works And More

Tussen 1966 en 1976 trok Group 1850 een verschroeiend spoor door de Nederlandse muziekscene. Met de onnavolgbare zanger/toetsenist Peter Sjardin aan het roer maakte de band de meest duistere, gewaagde, vreemde, subversieve, geestveranderende, grensverpulverende progressieve muziek uit die tijd. Een halve eeuw later worden hun albums door kenners en liefhebbers van de jaren zestig en zeventig psychedelica en underground-rock wereldwijd nog altijd geprezen.

Purple Sky is een uitgebreide 8 cd’s tellende box, die het complete werk van de band samenbundelt met een bulk aan niet eerder uitgebrachte opnames. Ze omvat veelgezochte albums als Agemo’s Trip To Mother Earth, Paradise Now, Polyandri, 1850 Live en Live On Tour, plus Peter Sjardin’s zeldzame solo album Changes (de laatste vier voor de eerste keer op CD), samen met 39 non-album bonus tracks. Hiertussen bevinden zich de oorspronkelijke mono-versies van hun singles, stereo-versies, en zeven nieuw teruggevonden live- en demo-opnames: 82 nummers in totaal. Allemaal HQ geremastered vanaf de originele tapes. Ook bevat het een uitgebreid boekje met nooit eerder gepubliceerde foto's en memorabilia afkomstig uit de persoonlijke collecties van de bandleden, alsmede liner notes door Mike Stax (Ugly Things). Zoals deze uitgebreide collectie duidelijk maakt, leeft de muziek die Peter Sjardin en zijn mede muzikanten maakten in de jaren zestig en zeventig nog volop en zal nog vele fans en liefhebbers inspireren!

 • Artist: GROUP 1850
 • Album: Purple Sky - The Complete Works And More
 • Format: 8CD audiophile pressing
 • Label: Pseudonym Records
 • Cat. No.: CDP-1137
 • barcode: 2090504469289
 • Release date: 13 April 2019
DUTCH BEAT NUGGETS

DUTCH BEAT NUGGETS is de meest uitgebreide verzameling Nederbiet ooit uitgegeven en veel van de meest legendarische en zeldzaamste Nederlandse singles staan er op: 8 cd’s met 201 tracks van 99 bands. Meer dan negen uur lang topklanken uit de periode 1965-1970. Veel nummers verschijnen voor het eerst op cd en zijn allemaal afkomstig van de originele studiomasters, in de originele mono mixen - behalve in enkele zeldzame gevallen waar de originele single-uitgaven in stereo het licht zagen.

Deze rijkelijk uitgevoerde en ge ïllustreerde luxe DUTCH BEAT NUGGETS Box bevat een hardcover boek van 204 pagina's met track-by-track liner notes van Mike Stax, een overzicht van de belangrijkste Nederlandse opnamestudio's van Peter Voskuil en een essay over de geschiedenis van het tijdschrift Muziek Expres door hoofdredacteur Ruud van Dulkenraad. Het boek herbergt meer dan 800 kleuren- en zwart-wit afbeeldingen, inclusief alle singlehoezen, zeldzame en nooit eerder gepubliceerde bandfoto's, vijf jaar tijdschriftomslagen van Muziek Expres, unieke concert- en festivalaffiches en nog veel meer. DUTCH BEAT NUGGETS is een ronduit spectaculair, zinnenprikkelend monument van een tijdperk vol revolutionaire muziek.

 • Artist: Various Artist
 • Album: DIGGIN’ IN THE GOLDMINE - DUTCH BEAT NUGGETS
 • Format: 8CD audiophile pressing
 • Labels: Pseudonym Records
 • Cat. No.: BOXP-1136
 • barcode: 9789081522960 / NUR 661
 • Weight: 2 KG
 • Format: deluxe box (23x23x5,5cm) included book (204 pages), deluxe CD box 8 CD’s
 • Release date: 13 April 2019
LP REALITY - Reality, CD REALITY - Reality / Tony and Reality

Reality voortkomend uit Summer 70 was de eerste Caribische latin funkgroep van Amsterdam en zelfs van heel Nederland. Met hun titelloze debuutalbum zorgden Franky Douglas (gitaar), Tony Sherman (zang), Roël Burnet (percussie), Glenn Gaddum (orgel) en Eddy Veldman (drums) in 1972 meteen voor een hoogtepunt in de ontluikende Nederlandse latin-, funk- & soulscene. Net als de opvolger Tony And Reality is deze LP al jaren een begeerd collector’s item, waar inmiddels vorstelijke bedragen voor worden neergeteld. Pseudonym Records is dan ook bijzonder trots de eerste legitieme heruitgaven van Reality’s lp te mogen presenteren, geremastered vanaf de originele tapes, én met de volledige medewerking van de band. Vanaf nu is de muziek van Reality voor iedereen beschikbaar. De cd en downloads bevatten de albums Reality (1972), met het gevoelige en nog steeds actuele War, en Tony And Reality (1973), met daaraan toegevoegd de Top 40-hit Tonight van Tony Sherman. Deze uitgave is gestoken in het oorspronkelijke artwork en bevat gedetailleerde liner notes van gitarist/componist Franky Douglas. Reality ging later verder onder de naam Solat. De LP Reality is leverbaar op 180 gram zwart en transparant blauw vinyl.

 • Release 13 April 2019 at the Mega Record & CD Fair, Utrecht
 • Signing session with band members of REALITY and SOLAT at the Pseudonym stand.
THE OUTSIDERS KRIJGEN NIEUW LEVEN OP 7 INCH VINYL

Achttien maanden hielden vijf Amsterdamse tieners de Nederlandse popwereld in hun ban. Vanaf het moment dat The Outsiders in maart 1966 als voorprogramma in de Brabanthallen The Rolling Stones overklasten, waren ze sterren. Met alles erop en eraan: hits, uitzinnige fans en vette krantenkoppen over hun lange haar en wilde optredens. Maar nog voor de 21e verjaardag van zanger Wally Tax spatte de zeepbel uiteen en vielen The Outsiders uit elkaar. Wat bleef is de herinnering aan één van de beste beatbands die Nederland ooit gekend heeft.

Vanaf 13 april 2019 krijgt de eerste single You Mistreat Me die The Outsiders opnamen een nieuw leven op het Pseudonym label. In een gelimiteerde oplage van slechts 200 stuks leverbaar in transparant rood en wit vinyl. Remastered van de originele master tapes.

 • Release 13 April 2019 at the Mega Record & CD Fair, Utrecht
 • At the Pseudonym stand.

Centertainment Mega Record & CD Fair 2019

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Naar boven