Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

PINK FLOYD IN NEDERLAND

‘Pink Floyd in Nederland‘, geschreven door Charles Beterams

Pink Floyd in Nederland is het verhaal van vijftig jaar Pink Floyd in de lage landen. Van eerste optredens in parochiezaaltjes en poptempels als Paradiso en Fantasio naar concerten in gerenommeerde concertzalen als De Doelen en het Concertgebouw en niet te vergeten de grote doorbraak als afsluiter van het festival in het Kralingse Bos in 1970. Charles Beterams ontrafelt het grote aandeel van ons land in de ontwikkeling van Pink Floyd. Op chronologische wijze en voorzien van unieke en niet eerder gepubliceerde foto‘s, opmerkelijke feiten en bijzondere ooggetuigenverslagen van directbetrokkenen vertelt ‘Pink Floyd in Nederland‘ het volledige verhaal van de legendarische Engelse popgroep vanuit een uniek Nederlands perspectief.

Hoe kan het dat in 1968 een zaaleigenaar in Apeldoorn halverwege een Pink Floydconcert de zaalverlichting aanzet en zelfs de politie ten tonele verschijnt? Wat gebeurt er allemaal voorafgaand aan het vergeten Paradiso concert in 1969? Komt Syd Barrett wel of niet opdagen voor het concert tijdens VPRO‘s Piknik in 1970? Wie zijn de bijzondere gasten in de pauze van The Wall Live van Roger Waters in Arnhem op 8 april 2011?

Dat Nederland in de eerste jaren belangrijk voor de band is, blijkt uit de vele concerten die zijn terug te vinden in The Early Years 1967-1972. Naast de veelal door de VPRO opgenomen concerten in Amsterdam zijn er in de eerste jaren inderhaast opgezette tournees langs plaatsen als Heesch, Vlissingen, Bussum, Terneuzen, Groningen, Weesp, Maastricht en Nijmegen. Na de grote doorbraak van de jaren zeventig is Pink Floyd sporadisch in Nederland te zien, zoals tijdens de tournee ter promotie van Animals in 1977. Ook zijn er na de comeback eind jaren tachtig uitverkochte concerten in De Kuip en in het Nijmeegse Goffertpark. De laatste jaren zijn David Gilmour en Roger Waters weer regelmatig in ons land te zien.

  • Platenbeurs Utrecht
  • Platenbeurs Utrecht
  • Pink Floyd in Nederland is de geactualiseerde en volledig bijgewerkte opvolger van Pink Floyd in de Polder dat Charles Beterams in 2007 schreef met Robert Haagsma, en waarover de pers eensluidend was in zijn oordeel.

“Verplicht in de boekenkast van iedereen die zichzelf Pink Floyd fan of kenner van de geschiedenis van de popmuziek in Nederland durft te noemen” MusicMaker

“Uitmuntend, diepgravend en doortimmerd standaardwerk“ Oor

Het boek vormt de basis voor een voorstelling die je meeneemt naar de Nederlandse geschiedenis van Pink Floyd. Bijzondere verhalen, unieke beelden en opnamen. En vanzelfsprekend de mooiste muziek uit de jaren 1967-1970 in een muziektheaterdocumentaire. Charles Beterams verhaalt uit het boek, met bijzondere beelden. Muziek wordt verzorgd door The Use Of Ashes. Zij brachten enkele jaren geleden ter gelegenheid van Record Store Day een mooi eerbetoon uit aan Pink Floyds beginjaren.

The Use Of Ashes

bezetting:

  • Peter van Vliet, gitaar, zang
  • Maarten Scherrenburg, gitaar, percussie, zang
  • Pascal van de Pol, bas, zang
  • Simon van Vliet, toetsen
  • Raymond Steeg, techniek

Platenbeurs Utrecht

Naar boven