Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair - Platenbeurs
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

43ste Mega Platen & CD Beurs

11 & 12 april 2015 | Jaarbeurs Utrecht
Rock Iconen expo en Nederlands talent centraal op Mega Platen & CD Beurs in Utrecht

Platenbeurs Utrecht
overview hal 12 november 2014

Op 11 en 12 april 2015 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 43ste Mega Platen & CD beurs plaats. Een evenement dat in de voorgaande edities internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide vinyl verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. De beurs toont ditmaal originele posters van legendarische pop- en rock iconen uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Stichting Lake Side Stories presenteert optredens van een zestal talentvolle Nederlandse singer/songwriters. Daarnaast is er een uitgebreid programma met vinyl- en boeksigneringen en is er de veiling van zeldzaam vinyl door Omega Auctions. De internationale belangstelling voor de Mega Platen en CD Beurs in Utrecht bereikte in 2014 een nieuw hoogtepunt. Filmploegen uit Nederland (Nieuwsuur) Turkije, Duitsland en Mexico waren aanwezig om verslag te doen van dit fenomeen.

 • Platenbeurs Utrecht
 • Platenbeurs Utrecht
 • Platenbeurs Utrecht
 • Platenbeurs Utrecht
Gallery Bamalama (UK) toont legendarische rock posters

Begin jaren zestig van de vorige eeuw werd popmuziek ineens volwassen. Rock 'n Roll transformeerde eerst naar popmuziek en daarna naar psychedelisch muziek mede door het toenemende gebruik van drugs. Zowel muzikanten als kunstenaars hielden zich ook meer dan voorheen bezig met het artwork om de muziek te promoten. In het begin waren de posters en hoezen van bekende bands als de Beach Boys, de Doors en the Beatles simpele aankondigingen van optredens of plaatuitgaves. Later dat decennium werden deze uitingen ontworpen door bekende kunstenaars en werden deze meer psychedelisch. Tijdens de komende beurs toont galerie Bamalama (UK) een zorgvuldige selectie van de mooiste ontwerpen uit die overgangsperiode. Zo zijn er vroege posters te zien van Them, de Kinks en Pink Floyd maar ook latere psychedelische posters van Jimi Hendrix.

 • Platenbeurs Utrecht
  Crate diggers
 • Platenbeurs Utrecht
  Happy with vinyl!
 • Platenbeurs Utrecht
  De Staat | november 2014
Omega Auctions (UK) presenteert live veiling van muziek memorabilia

De beurs verwelkomt de terugkeer van Omega Auctions in april. Tijdens de laatste editie november 2014 veilde Omega een honderdtal muziek gerelateerde items zoals de White Album van de Beatles die maar liefst € 24.000 opbracht. Ook dit voorjaar komen er weer zeldzame of obscure platen onder de hamer.

 • Omega Veiling Platenbeurs Utrecht
 • Omega VeilingPlatenbeurs Utrecht
Lake Side Stories presenteert latent Nederlands talent

Stichting Lakeside Stories werd in 1990 opgericht met als doel Nederlands muziektalent te promoten. Sinds die tijd bracht de stichting meerdere cd's en platen uit van diverse singer/songwriters. Op uitnodiging van de beurs maken zes van deze acts hun opwachting op het podium. Met onder andere optredens van Demi Knight, Luke Nyman met Rei Satoshi en De As, Dick Kwakman met One Clueless Friend, Andy en Maarten van Praag. Alles onder de bezielende leiding van initiators Chris James en Laurens Reij.

Pop quiz door de Three Imaginary Boys

Al jaren verzorgt deze club enthousiastelingen tijdens de beurs hun befaamde Popquiz. Inmiddels landelijk bekend door de Volkskrant, Tivoli, Oerol en zeer veel andere optredens. Deelname is gratis en er zijn door verschillende partijen weer mooie prijzen ter beschikking gesteld.

 • Platenbeurs Utrecht
 • Platenbeurs Utrecht
The Motions, Beat van Haagse bodem

Op 10 april 1965 komt 'It's Gone', de eerste single van The Motions, Veronica's Top 40 binnen. Vijftig jaar later, op zaterdag 11 april 2015, zal de langverwachte biografie van deze roemruchte Nederbeatband op de mega platen- en cd beurs gepresenteerd worden. Het boek werd geschreven door historicus Peter Sijnke. Voorafgaand aan de boekpresentatie treedt de nieuwe band van Motions zanger Rudy Bennett op. Deze New Motion zal uiteraard Motions nummers ten gehore brengen. Aansluitend wordt het boek van Sijnke ten doop gehouden. Daarna zal het boek te koop zijn en zullen de auteur en leden van The Motions signeren.

In The Motions. Beat van Haagse bodem gaat Peter Sijnke uitgebreid in op de geschiedenis van The Motions en hun tijd. Vier getalenteerde Haagse jongens, Robbie van Leeuwen, Rudy Bennett, Henk Smitskamp en Sieb Warner, beginnen in 1964 The Motions. Ze behoren tot de eerste echte Nederbeatbands. Ze scoren tijdens hun bestaan 11 Top 40 hits. Hun protestsong 'Wasted Words' wordt eind 1965 een grote hit. The Motions waren een van de belangrijkste Nederlandse band van de jaren zestig, een tijd van snelle en grote veranderingen. Van rock- 'n-roll naar flower power en rock. The Motions hebben het allemaal meegemaakt. In 1970 is het voorbij, maar we komen de ex-Motions leden later in tal van andere bands tegen.

 • Platenbeurs Utrecht
 • Platenbeurs Utrecht

Het rijk geïllustreerde boek verschijnt in de Nederrock klassiekers reeks van Uitgeverij Verbum. Het telt 172 pagina's en is zowel op de beurs als in de boekhandel als via internet te koop (voor € 17,95), ISBN 978-90-74274-72-2, EAN 978907427422.

Peter Sijnke publiceert regelmatig over (de geschiedenis van de) popmuziek, onder andere in Platenblad. Hij schreef eerder de boeken Nederpophelden. Pioniers van de popmuziek in Nederland (2006), Dragonfly en de jaren zestig. De belevenissen van een popgroep in een roerige tijd (2008), Holland Pop Festival 1970. Drie legendarische dagen in Kralingen (samen met Marcel Koopman en John Blaak, 2010) en Kralingen. Holland Pop Festival 1970 (met Marcel Koopman, 2013).

11e single van de Platenclub Utrecht

De zeven platenverzamelaars van de Platenclub Utrecht verzamelen niet alleen grammofoonplaten, ze brengen er zo nu en dan ook een uit. De platen op hun eigen PLUT-label verschijnen uitsluitend op vinyl (7') en bevatten niet eerder uitgebrachte opnames uit de jaren zestig van Nederbeat-groepen. Hun nieuwe 11e single is van The Vaunts, een groep uit 's-Gravenzande in het Westland. Ze namen in 1966 in de Haagse GTB-studio o.l.v. producer Freddy Haayen twee eigen nummers op die na 49 jaar eindelijk officieel zullen worden uitgebracht: Lonesome shepherd en Someday. De single verschijnt in een dubbelzijdig gedrukte hoes met op de ene kant een nieuw ontwerp in de vertrouwde PLUT-stijl en op de andere kant de originele hoes die om de acetate zat. De single zal zaterdagochtend op het podium worden gepresenteerd en daarna verkrijgbaar zijn in de vaste stand van de Platenclub Utrecht (227). Daar kun je ook terecht voor eerdere Plut-singles, Platenboek (Rob Kopp, 2011) en Hoezenboek (Hans Evers, 2015).

 • Platenbeurs Utrecht
 • Platenbeurs Utrecht
Het Hoezenboek

Het Hoezenboek samengesteld door collectioneur Hans Evers besteedt aandacht aan Nederlandse fotohoezenseries van 7' singeltjes uit de jaren 60. Deze derde uitgave van Platencub Utrecht gaat echter niet over de zogenaamde favorietenexpres hoezen - daarover is al voldoende bekend - maar wel vinden we in dit boek de meeste overige series. Denk hierbij aan de Envelop-, Succes de France- en Bandcover reeksen die alleen in Nederland werden uitgebracht. In totaal worden er 35 series variërend in omvang van 12 tot 193 singlehoezen in dit koffietafelboek behandeld verspreid over 170 pagina's. Het boek van Hans bevat naast deze afbeeldingen ook een begeleidende tekst en veel informatie over deze prachtige picture covers. U kunt het boek inzien/verkrijgen op de promotiestand op het terras in hal 12 naast het podium. Hans is zelf aanwezig om uitleg te geven over dit nieuwe standaard werk.

 • Hoezenboek Platenbeurs Utrecht
 • Hoezenboek Platenbeurs Utrecht
Grootste muziek verzamel evenement ter wereld

De internationale belangstelling voor de Mega Platen en CD Beurs in Utrecht bereikte in 2014 een nieuw hoogtepunt. Een recordaantal bezoekers en standhouders bezochten het evenement. De tevens in 2014 gestarte samenwerking met het Utrechtse Le Guess Who? festival bracht veel internationale muzikanten naar de Jaarbeurs. Filmploegen en journalisten uit Turkije, Duitsland en Mexico waren aanwezig om verslag te doen van dit fenomeen. De verkoop van Vinyl bereikte in 2014 een nieuw hoogtepunt sedert de komst van de cd eind jaren tachtig.

Andere activiteiten tijdens het grootste muziek verzamel evenement ter wereld
 • Record Collector magazine (UK) brengt een vinyl lp uit met een live optreden uit 1969 van de Zipps vergezeld met enige originele bandleden.
 • AisforApplebook.com presenteert de eerste van drie boeken over dit fameuze Beatles label.
Mega Platen & CD Beurs 11 en 12 april 2015 in Jaarbeurs Utrecht
 • Zaterdag 11 april van 9.00 tot 17.00 uur
 • zondag 12 april van 10.00 tot 17.00 uur
 • Entreeprijs: aan de kassa 13 euro per persoon
 • Voorverkoop via www.recordplanet.nl
 • Kinderen tot en met elf jaar gratis
 • Voor meer informatie bel 0229 213891 tijdens kantooruren of email naar: info@recordplanet.nl
 • Platenbeurs Utrecht
 • Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht
overview hal 12 november 2014

Platenbeurs Utrecht

Rock iconen Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Platenbeurs Utrecht

Naar boven