Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair - Platenbeurs
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

Mega Platen & CD Beurs, 13 & 14 april 2019

Reggae fever tijdens de 51ste Mega Platen en CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht

Op zaterdag 13 en zondag 14 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer het wereldwijde festijn plaats op het gebied van popmuziek: de Mega Platen & CD Beurs. Dit halfjaarlijkse staat als de grootste platenbeurs ter wereld in hoog aanzien bij popkenners, verzamelaars, dj’s, fans en muziekjournalisten. November jongstleden de Financial Times (UK) benoemde de beurs ’The Largest Vinyl Convention on Earth’. Uit de hele wereld stromen twee keer per jaar duizenden cratediggers naar Utrecht. Bij de ruim 500 exposanten ligt de verzamelde popgeschiedenis van de afgelopen zestig jaar uitgestald in de vorm van elpees, singles, maxisingles, cd’s en dvd’s. Verder zijn er veel pop-gerelateerde items te vinden, zoals boeken, foto’s en tijdschriften. Er is zoals altijd ook weer een onderhoudend programma met signeersessies, cd-presentaties, liveoptredens en deejaysets. De vaste expositie tijdens dit evenement is ditmaal gecureerd door Aad Brakus en besteedt aandacht aan het onlangs door Unesco uitgeroepen Jamaicaans cultureel erfgoed: Reggae muziek.

Overzicht Mega Record & CD Fair 2018

Jamaicaans cultureel erfgoed centraal tijdens de 51ste Mega Platen en Cd Beurs

In november 2018 heeft Unesco, de educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie van de Verenigde Naties, reggae toegevoegd aan haar lijst van culturele instellingen die bescherming en behoud verdienen. Reggae is meer dan de nationale muziek van Jamaica. Het is een sociale kracht die de volledige culturele behoeften van de Jamaicanen dient, zowel in cerebrale, politieke, sensuele en spirituele zin. In Jamaica zeggen sommige mensen dat reggaemuziek het vocale equivalent Talking Gleaner is van de dagelijkse Jamaicaanse krant The Gleaner.
Vinylotheek Aad (Dr. Buster Dynamite) Brakus bevat ruim 45.000 reggae albums
In Nederland is een van de grootste (vinyl) collectie reggaemuziek ter wereld te vinden: de vinylotheek van een autoriteit op dit gebied Aad Brakus (Den Haag) bestaat uit meer dan 45.000 elpees. Tijdens de beurs zal Aad de 100 meest bijzondere reggae platen uit zijn collectie exposeren. Al sinds hij als kind opgroeide in het café van zijn oma waar ook reggae platen in de jukebox zaten - denk aan Dave & Ansel Collins met Double Barrell, Jimmy Cliff met Vietnam of Desmond Dekker met The Israelites - leeft Aad reggae. Met name trokken in zijn jonge jaren de melodie en teksten zijn aandacht. De jaren erna heeft hij veel reggaemuzikanten persoonlijk ontmoet en geïnterviewd, platen uitgegeven, radioprogramma’s gepresenteerd, artikelen over het onderwerp geschreven en rondgestruind in beroemde studio’s op Jamaica. Tijdens de beurs is Aad aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van deskundig commentaar. Lees meer ...

Platenbeurs Utrecht Aad Brakus en Lloyd Daley

Boek lancering Voyage 31: Porcupine Tree en Steven Wilson In Nederland

Op 7 januari 2019 was het exact 25 jaar geleden dat een beginnend Brits bandje genaamd Porcupine Tree optrad in De Nieuwe Pul in Uden. Het was pas de vijfde maal dat het kwartet op het podium stond en voor de eerste keer buiten het Verenigd Koninkrijk optrad. Het verhaal van dat vijfde optreden en de warme band die vervolgens is ontstaan tussen Porcupine Tree en Nederland, vormt de basis van het deze maand bij Permafrost Publishers verschenen boek Voyage 31: Porcupine Tree en Steven Wilson In Nederland. In het boek onderzoekt journalist Wouter Bessels (auteur van de Nederlandstalige Pink Floyd-biografie) niet alleen de sporen die Steven Wilson solo en met zijn band in Nederland heeft achtergelaten, maar ook de sporen die Nederland achterliet in het oeuvre van Wilson & co. Aan de hand van interviews met bandleden, directe betrokkenen en andere ooggetuigenverslagen wordt niet alleen het verhaal van de relatie met Nederland geschetst. Bessels creëert gaandeweg een compleet beeld van de volledige ontwikkeling van Porcupine Tree, Steven Wilson én de vele satellietprojecten die daaromheen cirkelen. Meer informatie

Lancering Dutch Beat Nuggets, Group 1850 & Reality/Solat

In de jaren zestig had Nederland een van de meest creatieve en opwindende muziekscenes ter wereld. Een unieke mix van rock en pop - Nederbiet genaamd - vormde de soundtrack van de sixties generatie. Tussen 1965 en 1970 zagen honderden Nederlandse beat-, pop-, blues- en psychedelische singles het licht. De muziek was nieuw, bijzonder en extreem. De enorme explosie van beatmuziek leidde tot een ware jeugdrevolutie, die Nederland voor altijd veranderde.

DUTCH BEAT NUGGETS is de meest uitgebreide verzameling Nederbiet ooit uitgegeven en veel van de meest legendarische en zeldzaamste Nederlandse singles staan er op: 8 cd’s met 201 tracks van 99 bands. Meer dan negen uur lang topklanken uit de periode 1965-1970. Veel nummers verschijnen voor het eerst op cd en zijn allemaal afkomstig van de originele studiomasters, in de originele mono mixen - behalve in enkele zeldzame gevallen waar de originele single-uitgaven in stereo het licht zagen. Lees meer

Centertainment Mega Record & CD Fair 2019

Special events @ the 51st fair

 • Lance Barresi aka DJ Brown Acid (zaterdag tussen 15.00 uur en 16.00 uur)en mede-eigenaar van LA / Chicago retailer Permanent Records heeft buitengewone volharding getoond in het opsporen van een geweldige verzameling zeldzame singles uit de jaren 60 en 70 voor de groeiende compilatieserie 'The Trip'. In samenwerking met Daniel Hall of RidingEasy Records hebben de twee een selectie songs samengesteld waarvan het moeilijk te geloven is dat ze zo lang uit de herinnering zijn gewist. "Ik ga door muren en daken om deze platen op te sporen", zegt Barresi. "Zodra ik een track vind die het volgen waard is, begin ik met het (soms) extreem moeilijke proces om contact op te nemen met de bandleden en hen aan te moedigen om deel te nemen. Daniel en ik zijn het erover eens dat het autoriseren van alle nummers die we gebruiken voor Brown Acid het beste is voor alle betrokkenen, dit in plaats van simpelweg de nummers te bootleggen. Wanneer alle bands en labels 30 tot 40 jaar of langer niet bestaan, geeft het traceren en contacteren van de makers van al deze singles een tweede kans op succes. "Er is een lange lijst met nummers die we graag zouden willen opnemen", zegt Barresi. "Maar we kunnen de bands gewoon niet vinden. Ik vind het een goede zaak dat Brown Acid zoveel aandacht krijgt zodat meer muzikanten contact met ons kunnen opnemen.
 • DJ Andhika Gautama van Westside MuzeeQ (Indonesië) speelt zeldzame Indonesische psychedelische funk rock vinyl uit de jaren 60 en 70. Echt leipe hippe funky shit.
 • Centertainment presenteert op zaterdag een albumlancering met een handtekeningensessie door de Nederlandse Jazz-formatie Reality / Solat. Uit de as van Eddy Veldmans band heeft Reality een nieuwe band opgericht genaamd Solat met zanger Billy Jones. Ze toerde uitgebreid in Europa en namen twee singles op: You're Gonna Miss Me (1976) en Change The World (1977). Internationale jazzreuzen als Art Blakey, Herbie Hancock en Marcus Miller bezochten hun optredens en speelden na afloop van de optredens mee in diverse jamsessies. Later sloot Solat zich aan bij Hans Dulfer en de Perikels om de hitsingle Red Red Libanon op te nemen.
 • Ook op zaterdag lanceert Centertainment een 8cd-box genaamd Dutch Beat Nuggets. Meet & greet ongeveer 25 muzikanten van verschillende bands bij de presentatie van deze box.
 • Shandon Sahm, oud drummer van de Meatpuppets en zoon van de beroemde TexMex-muzikant Doug Sahm (Sir Douglas Quintet / Texas Tornadoes) lanceert een nieuwe EP en zal zaterdag enige nummers spelen die zijn vader heeft geschreven. Interview Shandon Sahm op Songfacts
 • Omega Auction (UK) veiling op zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur
 • De Three Imaginary Boys Pop Quiz op zaterdag met heel veel gratis prijzen zoals concert-tickets.
 • Permafrost Publishers boeklancering - Voyage 31: Porcupine Tree en Steven Wilson in Nederland
 • Optreden en plaatpresentatie Sweet Hannah uit Utrecht
 • Optreden en plaatpresentatie The Heck op zondag

Platenbeurs Utrecht

Optredens 51ste Mega Platen & CD Beurs 13 & 14 april Jaarbeurs Utrecht

Zaterdag 13 april
 • 10.00 tot 11.00 uur: Opening en draaien met DJ Miss Twist
 • 11.00 tot 12.00 uur: DJ Andhika Gautama Westside MuzeeQ
 • 12.00 tot 13.00 uur: Lancering Dutch Nuggets & Group 1850 8cdbox plus Reality/Solat
 • 13.00 tot 14.00 uur: DJ Dr Aad Dynamite Buster
 • 13.00 tot 14.30 uur: Omega Veiling zeldzaam vinyl
 • 14.00 tot 14.15 uur: Presentatie boek Porcupine Tree
 • 14.15 tot 15.00 uur: Shandon Sahm & Friends optreden
 • 15.00 tot 16.00 uur: Three Imaginary Boys Pop Quiz
 • 16.00 tot 17.00 uur: DJ Brown Acid Permament records USA
Zondag 14 april
 • 10.00 tot 11.00 uur: Opening en draaien met DJ Miss Twist
 • 11.00 tot 12.00 uur: DJ Dr Aad Dynamite Buster
 • 12.00 tot 13.00 uur: DJ Jan de Kruiff
 • 13.00 tot 14.00 uur: Sweet Hannah optreden
 • 14.30 tot 15.30 uur: The Heck optreden
 • 15.30 tot 17.00 uur: Afsluiting met DJ Miss Twist
Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2019
 • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht.
 • Zaterdag 13 april van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 14 april van 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree aan de kassa: € 14,- (kinderen tot 12 jaar gratis)

Platenbeurs Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht Aad Brakus

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht Porcupine Tree

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Naar boven