Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Den Bosch Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair - Platenbeurs
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Record Fair Holland
Youtube
Instagram
Facebook

56ste Mega Platen & CD Beurs 22 & 23 april 2023
Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 56ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Niet alleen is het 50 jaar geleden dat het legendarische album ” Dark Side of the Moon” van Pink Floyd het levenslicht zag tevens vond in 1973 de geboorte plaats van de Hip Hop beweging in The Bronx, NYC. Aan beide verjaardagen zal de beurs uitgebreid aandacht schenken. Er is een veiling van unieke Herman Brood items door Omega Auctions UK, Manuel Decker’s exposeert: ”The Pop Art Covers”, plus meer exposities en Meet & Greets.

 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch

Herman Brood Auction record Fair Den Bosch

Herman Brood Veiling

Tijdens de 56ste Mega Record & CD Fair zal Omega Auctions (UK) een veiling houden van een substantiële en unieke Herman Brood Collectie uit de periode 1976-1981. Deze originele verzameling komt van een voormalig bookings/touragent en concertpromoter van Brood en bestaat uit door Herman gemaakte unieke tekeningen, gedichten, schilderijen en nog veel meer zaken zoals zeldzame geluidsdragers en fanclub memorabilia. Onder andere een schilderij van 2.30 m hoog en 5.00 m breed, een dummie boek vol met gedichten, tekeningen en memoires, veel concertposters, een grote vinyl collectie en nog meer memorabilia zullen zaterdag om 14.00 uur worden geveild. Kijk hier voor de complete catalogus.

Herman Brood Auction record Fair Den Bosch

Manuel Decker’s tentoonstelling: ”The Pop Art Covers”

Als voorproefje van zijn komende boek ”Record Art Covers”, presenteert Manuel Decker een deel van zijn collectie gewijd aan Pop Art platenhoezen. Eerder was Manuel Decker auteur van de boeken ”Records and Comics” en ”Kuifje en Vinyls”, tot slot ”Super-Heros en andere wezens”, deze niet aflatende verzamelaar van geïllustreerde covers. Hij pakt nu de ”Artistieke Covers” aan (schilders, tekenaars) zoals Picasso, Magritte, Dali, Keith Haring... en de Pop Art beweging natuurlijk. Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Guy Pellaert hebben tientallen platenhoezen ontworpen met flitsende en avant-gardistische ontwerpen. Tijdens deze 56ste editie van de Mega Platen & CD Beurs zal Manuel Decker een deel van zijn collectie tentoonstellen. Pop Art en een andere gewijd aan ”red lips covers”. Een zeer origineel en fotogeniek thema dat zich leent om tentoongesteld te worden op de Platenbeurs maar ook - waarom niet? - Thuis, in uw woonkamer.

Platenbeurs - Manuel Decker - Den Bosch

Omega Auctions is terug

Na een afwezigheid van drie jaar (je weet wel, iets met corona en een Brexit) is Omega Auctions uit Engeland weer terug op de platenbeurs. Daar zijn we heel blij mee, want Omega Auctions is een van de beste veilinghuizen van de wereld op het gebied van muziekmemorabilia en vinyl. Ieder jaar gaan er ongeveer 500.000 platen bij Omega Auctions onder de hamer. Naast lp’s, 7” singles en 12” singles verkopen ze ook acetaat, demo’s, cd’s en tapes. Alle soorten muziek komen daarbij aan bod, maar de nadruk ligt vooral op rock & pop, indie, soul, dance, jazz, punk, psych, soul, Northern soul, folk, blues en reggae. De algemene Omega Vinyl veiling vindt plaats zaterdag om 12.00 uur.

”Happy Birthday Hip Hop! Born in the Bronx!” door Johan Kugelberg (USA)

Auteur Johan Kugelberg keert terug naar Recordplanet met een tentoonstelling van foto’s en memorabilia ter ere van de 50ste verjaardag van hiphop!

Platenbeurs - kugelberg-Hip Hop-Born in the Bronx - Den Bosch

Gecentreerd rond de fotograaf Joe Conzo die de New York Times ”de man die de babyfoto’s van hiphop maakte” noemde, is de tentoonstelling een culturele onderdompeling in de vroegste dagen van een cultuur geboren in de bronx. Gesigneerde exemplaren van het boek ’Born in the Bronx - A Visual Record of the Early Days of Hip Hop’ van Johan Kugelberg en Joe Conzo zullen beschikbaar zijn in de onlangs uitgebrachte editie, uitgebreid met de oorspronkelijke publicatie uit 2008. De tentoonstelling wordt begeleid door een dj-set met zeldzame hiphop en een lezing over hoe Johan het grootste hiphopgeschiedenisarchief ter wereld oprichtte aan de Cornell University New York.

Platenbeurs - kugelberg-Hip Hop-Born in the Bronx - Den Bosch

Platenbeurs - kugelberg-Hip Hop-Born in the Bronx - Den Bosch

Boekpresentaties

’The Beach Boys in Holland’ van Peter Tetteroo en John Swildens en ’Folkpioniers’ van Tom Steenbergen.

Op zaterdag 22 april zal uitgeverij Van Gorcum twee nieuwe boeken presenteren: ’The Beach Boys in Holland’ van schrijvers Peter Tetteroo en John Swildens en het boek ’Folkpioniers - roots & singer-songwriters’ van schrijver Tom Steenbergen.
De presentaties vinden plaats op het podium in hal 2 en zullen bestaan uit verhalen en muziek.

The Beach Boys in Holland
The Beach Boys zijn eind jaren zestig de grootste band van de VS. Maar in 1972 keert het tij. De band is zoekende: een nieuwe richting, een andere uitstraling, een betere aansluiting met de tijdgeest. Er moet iets gebeuren, want de verkoopcijfers van hun laatste albums vallen tegen en hun concerten zijn minder vaak uitverkocht. De platenmaatschappij is ongeduldig en binnen de band zelf rommelt het. Ze moeten er een tijdje tussenuit, naar een rustige plek, ver weg van het verhitte Californië. lees hier verder.

Folkpioniers Roots & singer-songwriters

Folkmuziek werd in ons kikkerlandje als ’geitenharensokken muziek’ beschouwd. Folkliefhebbers waren alternatievelingen op sandalen; zweverige types met baarden in hippiekleding. Toen de Nederlandse folkgroep Fungus de bezetting uitbreidde met een gitarist met een Fender Stratocaster elektrische gitaar, een bassist en een drummer, veroorzaakte dat veel ophef. Geitenharensokken muziek en Stratocasters? Kon dat samengaan? Blijkbaar wel, want hun hit ’Kaapren Varen’ haalde dankzij deze folkrockbewerking de Top 40.
lees hier verder.

Any Colour You Like - The Dark Side Of The Moon On Vinyl

Any Colour You Like - The Dark Side Of The Moon On Vinyl is het resultaat van een levenslange zoektocht en verzamelt de 700 momenteel bekende varianten van Pink Floyd’s meesterwerk op vinyl. Ze zijn er allemaal, van de eerste UK-uitgave van maart 1973 met solid blue labels, tot de meest obscure persingen uit Nicaragua en Mozambique en alles daartussenin. Elk land heeft zijn eigen entry met alle bekende uitgaven - inclusief testpersingen, promotie-exemplaren en misdrukken - overzichtelijk gerangschikt in chronologische volgorde met alle benodigde specificaties, en aangevuld met duizend afbeeldingen van labels en hoesdetails. Het boek onthoudt zich bewust van een waardering van de verschillende persingen, omdat niets subjectiever en vluchtiger is dan de waarde van platen.

Auteur Stefano Tarquini, Mr Pinky zoals hij liefkozend wordt genoemd, heeft een groot deel van zijn leven platen van Pink Floyd verzameld. Zijn oog voor detail en kennis van de officiële output van de band op vinyl sinds 1967 maakt hem tot een dankbare bron van informatie voor collega-verzamelaars en talloze publicaties in Italië en over de hele wereld. Hij is de oprichter van de Italiaanse verzamelaarsclub The Lunatics en heeft verschillende online bronnen gewijd aan de band samengesteld, waaronder de Mr Pinky Discografie. Zie:Youtube

Miss Twist

Vinyl speelt al van jongs af aan een belangrijke rol in het leven van Miss Twist. Met haar haast onuitputtelijke collectie singeltjes is zij een graag geziene entertainer geworden op menig feest of festival.
Op 14-jarige leeftijd begon Miss Twist serieus met het verzamelen en draaien van singles (45 toeren plaatjes). Nu is zij al jaren een graag geziene dj die iedere gelegenheid tot een succes weet te maken. Wat destijds begon als een hobby, is nu een fulltime baan. Als vrouwelijke vintage vinyl-dj begrijpt Miss Twist waar het werkelijk om ’draait’. Miss Twist heeft een onuitputtelijke platencollectie en een onweerstaanbare uitstraling. Daarnaast voelt ze perfect de sfeer aan, verbindt en inspireert ze als geen ander, Ze is een entertainer in hart en nieren.
Miss Twist draait muziek uit de jaren ’50 & ’60, maar kan desgewenst draaien tot en met de jaren ’80. Denk aan een mix van bekende en onbekende hits. Niet alleen het dj-vak verstaat zij als geen ander, zij kan ook adviseren bij het organiseren van uw evenement. Miss Twist is te boeken als dj, stagemanager, presentatrice, gastvrouw of organisator voor uw evenement. Meer informatie: www.djmisstwist.com

The Blue Mask

The Blue Mask speelt zondagmiddag live nummers van Lou Reed & The Velvel Underground.
Lou Reed is één van de meest invloedrijke muzikanten ooit. Als oprichter en componist van The Velvet Underground, wiens debuutalbum steevast op nummer 1 eindigt van de beste-albums-aller-tijden lijstjes van critici, stond hij centraal in de New Yorkse underground van de jaren 60. Als soloartiest kennen we hem van klassieker als Perfect Day, Walk On The Wild Side, Vicious en Satellite of Love met thema’s als relaties, liefde, drugsmisbruik, paranoia en de dood. Centraal staat de koele, observerende stem van Lou. Weliswaar niet altijd even zuiver, maar wel altijd eerlijk. The Blue Mask is genoemd naar het gelijknamige album uit 1982 en brengt een tribute aan Lou Reed, de man en zijn muziek. Ze spelen de hits en diverse nummers van Velvet Underground met veel plezier - herkenbaar en professioneel, maar tegelijkertijd uitdagend met de zo typerende ruwe randjes. Zoals Lou het zelf al zei: ’You can’t beat two guitars, a bass and drums!’ www.thebluemask.nl

Optreden The Mocks

The Mocks is een jonge band uit Nieuw-Vennep. Geïnspireerd door de mod-beweging uit de jaren zestig, kleden de bandleden zich in (vintage) maatpakken van de beste kwaliteit. Hun muziekstijl is sterk beïnvloedt door de beatmuziek, zoals the Who, the Kinks, the Small Faces en the Motions. Hun liveshows belichamen de rauwe energie van een vergane tijd, wat nog meer zichtbaar is aan de vintage gitaren, versterkers en microfoons. Ondanks dat de band hun roots in muziek heeft dat meer dan een halve eeuw oud is, klinken de nummers origineel en verfrissend in de huidige tijd, waarin effecten en autotune bijna niet meer weg te denken zijn. Ben je klaar voor de nieuwe beatsensatie?

The Covids

Tijdens de eerste lockdown zijn deze branieschoppers uit verveling een band begonnen en na talloze annuleringen/verplaatsingen konden ze in de herfst van 2021 eindelijk hun eerste optreden spelen. Sindsdien is de band niet meer van de binnenlandse podia weg te slaan en hebben ze ook in Duitsland en Engeland al flink huisgehouden. Dit voorjaar staan er tours gepland door de Verenigde Staten, Mexico en Europa en worden aankomende zomer ook festivals zoals Zwarte Cross aangedaan. Kortom: The Covids gaan hard! In 2022 kwam hun eerste single uit en nu is er dan ook het debuutalbum: 11 energieke, rauwe, doch melodieuze knallers van tracks die zijn geïnspireerd door bands zoals The Buzzcocks, The Damned en The Wipers. De titeltrack van het album laat goed horen waar het om draait bij The Covids, namelijk lol proberen te maken in tijden die soms apocalyptisch aanvoelen. Luister het album hier.

Optreden Kathleen Willems

Bekend om haar betoverende stem en een vintage sound verlangend naar de bluesy country rockin’ 50’s, 60’s en 70’s, neemt Kathleen haar gitaar overal mee naartoe om verhalen te delen. Gewapend met een koffer vol muziek, kun je haar verhalen ook mee naar huis nemen. Haar EP Through The Heart, verkrijgbaar op CD en Vinyl, bevat liedjes over liefde, waarom het vaak zoveel pijn doet en kogels. Authentiek dat haar eigen liedjes zijn, vertolkt ze ook nog eens liedjes uit haar favoriete tijdperk op een ontroerende, magische manier. Geboren in 1984 in Boxtel, groeide Kathleen op met sweet soul music, honky tonk country en Elvis Presley. Ook is ze beïnvloed door JD McPherson, Jake Labotz en The Devil Makes Three. Kathleen wordt op social media onder andere beschreven als ’The real deal’, ’ademt muziek, mooie stem, speelt kick-ass gitaar en een mooi mens’, ’uniek’, ’muziek met gevoel’. Zie Kathleen Willems.com

Coco María

”Coco María, geboren in Mexico, groeide op omringd door het geluid van muziek en ontwikkelde snel niet alleen een liefde voor het luisteren naar de geluiden uit haar kindertijd, maar ook voor het delen ervan. Haar voorliefde voor hoog vibrerende muziek bracht Coco ertoe om afro-latin te ontdekken ritmes uit Zuid- en Midden-Amerika, Brazilië, het Caribisch gebied en daarbuiten. Tegenwoordig is haar selectie een mix van vrolijke en obscure juweeltjes, variërend van jazz tot samba, latin-funk, cumbia, naast een assortiment van rariteiten uit zonnigere, verre plaatsen. Coco María presenteerde de belangrijkste ochtendshow ”Breakfast Club Coco” op de in Londen gevestigde online radio Worldwide FM van Gilles Peterson. Ze is ook te vinden met haar originele geluiden op festivals over de hele wereld, zoals Worldwide Sète, Dekmantel, We out Here en meer. In 2021 stapte ze in het spel van compilatiecuratie met ”Club Coco” op het Zwitserse label Bongo Joe. Dit omvatte een eigen nummer en haar debuut als componist”.

Platenbeurs - coco maria - Den Bosch

DJ Brown Acid (Permanent Records Los Angeles)

Brown Acid is de langlopende, veelgeprezen heavy rock compilatie reeks samengesteld door Permanent Records’ eigenaar / platenverzamelaar Lance Barresi (aka DJ Brown Acid). Deze heavy head zal zeldzame, privé geperste Amerikaanse hard rock, heavy psych, en proto-metal 45’s draaien uit zijn diepe persoonlijke collectie. Als je houdt van de klanken van Led Zeppelin, Black Sabbath en Jimi Hendrix en geïnteresseerd bent om je geest te laten blazen door platen van meer obscure artiesten die je nog nooit gehoord hebt, kom dan langs.

Programma 56ste Mega Record & CD Fair | Podium hal 2

Zaterdag 22 april

 • 10.00 - 11.30 uur: Opening door dj Miss Twist
 • 11.30 - 12.00 uur: David Holt - Wax Poetics
 • 12.00 - 12.45 uur: Johan Kugelberg
 • 12.45 - 13.30 uur: Boekpresentaties van Gorcum: ’The Beach Boys in Holland’ van Peter Tetteroo en John Swildens en ’Folkpioniers’ van Tom Steenbergen
 • 14.15 - 14.45 uur: Optreden The Covids
 • 15.00 - 16.00 uur: DJ Coco Maria
 • 16.00 - 17.00 uur: Afsluiting door dj Miss Twist

Zondag 23 april

 • 10.15 - 12.00 uur: Opening door dj Miss Twist
 • 13.00 - 13.30 uur: Optreden Kathleen Willems
 • 13.30 - 14.00 uur: Optreden The Mocks
 • 14.00 - 15.00 uur: DJ Brown Acid
 • 15.30 - 16.00 uur: Optreden The Blue Mask
 • 16.00 - 17.00 uur: Afsluiting door dj Miss Twist
56ste Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2023
 • Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch
 • Zaterdag 22 april van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 23 april van 10.00 tot 17.00 uur

De complete dealer lijst is online en de plattegrond van de beurs.

record Fair Den Bosch

record Fair Den Bosch

 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch
 • Platenbeurs Den Bosch

Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

record Fair Den Bosch

Mega Record Fair Joe Conzo & Johan Kugelberg ”Born in the Bronx”

Mega Record Fair Herman Brood Veiling

Mega Record Fair Herman Brood Veiling

Mega Record Fair

Mega Record Fair Joe Conzo and Johan Kugelberg at 1520 Sedgwick Avenue, considered the birthplace of hip hop, where Kool Herc threw his first jam. Photo: Dr Lila Wolfe

Mega Record Fair Expo: Happy Birthday Hip Hop! Born in the Bronx!

Mega Record Fair Johan Kugelberg

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

The Blue Mask band - Mega Record Fair The Blue Mask

Mega Record Fair The Mocks

Mega Record Fair The Covids - album sleeve

Mega Record Fair Kathleen Willems

Record Fair DJ Brown Acid

Record Fair DJ Brown Acid

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair Den Bosch

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Mega Record Fair

Naar boven