Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Instagram
Facebook

Mega Platen & CD Beurs, 13 & 14 april 2019

Reggae fever tijdens de 51ste Mega Platen en CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht

Op zaterdag 13 en zondag 14 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer het wereldwijde festijn plaats op het gebied van popmuziek: de Mega Platen & CD Beurs. Dit halfjaarlijkse staat als de grootste platenbeurs ter wereld in hoog aanzien bij popkenners, verzamelaars, dj’s, fans en muziekjournalisten. November jongstleden de Financial Times (UK) benoemde de beurs ’The Largest Vinyl Convention on Earth’. Uit de hele wereld stromen twee keer per jaar duizenden cratediggers naar Utrecht. Bij de ruim 500 exposanten ligt de verzamelde popgeschiedenis van de afgelopen zestig jaar uitgestald in de vorm van elpees, singles, maxisingles, cd’s en dvd’s. Verder zijn er veel pop-gerelateerde items te vinden, zoals boeken, foto’s en tijdschriften. Er is zoals altijd ook weer een onderhoudend programma met signeersessies, cd-presentaties, liveoptredens en deejaysets. De vaste expositie tijdens dit evenement is ditmaal gecureerd door Aad Brakus en besteedt aandacht aan het onlangs door Unesco uitgeroepen Jamaicaans cultureel erfgoed: Reggae muziek.

Voorverkoop Platenbeurs april 2019

Overzicht Mega Record & CD Fair 2018

Jamaicaans cultureel erfgoed centraal tijdens de 51ste Mega Platen en Cd Beurs

In november 2018 heeft Unesco, de educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie van de Verenigde Naties, reggae toegevoegd aan haar lijst van culturele instellingen die bescherming en behoud verdienen. Reggae is meer dan de nationale muziek van Jamaica. Het is een sociale kracht die de volledige culturele behoeften van de Jamaicanen dient, zowel in cerebrale, politieke, sensuele en spirituele zin. In Jamaica zeggen sommige mensen dat reggaemuziek het vocale equivalent Talking Gleaner is van de dagelijkse Jamaicaanse krant The Gleaner.
Vinylotheek Aad (Dr. Buster Dynamite) Brakusr bevat ruim 45.000 reggae albums
In Nederland is een van de grootste (vinyl) collectie reggaemuziek ter wereld te vinden: de vinylotheek van een autoriteit op dit gebied Aad Brakus (Den Haag) bestaat uit meer dan 45.000 elpees. Tijdens de beurs zal Aad de 100 meest bijzondere reggae platen uit zijn collectie exposeren. Al sinds hij als kind opgroeide in het café van zijn oma waar ook reggae platen in de jukebox zaten - denk aan Dave & Ansel Collins met Double Barrell, Jimmy Cliff met Vietnam of Desmond Dekker met The Israelites - leeft Aad reggae. Met name trokken in zijn jonge jaren de melodie en teksten zijn aandacht. De jaren erna heeft hij veel reggaemuzikanten persoonlijk ontmoet en geïnterviewd, platen uitgegeven, radioprogramma’s gepresenteerd, artikelen over het onderwerp geschreven en rondgestruind in beroemde studio’s op Jamaica. Tijdens de beurs is Aad aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van deskundig commentaar.

Platenbeurs Utrecht

Lancering cd box Dutch Beat Nuggets

Centertainment lanceert tijdens de beurs de cd box Dutch Beat Nuggets met boekwerk. De box bevat een collectie minder bekende of onbekende beatnummers van Nederlandse bands uit de jaren zestig en zeventig. Circa 25 muzikanten uit verschillende bands zullen aanwezig zijn voor een meet & greet. Daarnaast lanceert Centertainment een nieuwe Group 1850 en Q65 cd box met een zeer speciale gast. En tevens zal een nieuwe Vengeance CD box met oa Arjan (Ayreon) Lucassen voor het eerst het daglicht zien op de beurs.

Andere Activiteiten tijdens de beurs:

 • Optreden en plaatpresentatie The Heck op zondag
 • DJ Andhika Gautama Westside MuzeeQ DJ (Indonesië)
 • The Three Imaginary Boys Pop Quiz op zondag
 • Omega Auction (UK) veiling op zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur
 • Optreden en plaatpresentatie Sweet Hannah uit Utrecht en Georgina Peach & the Savoys
 • Shandon Sahm (zoon van de beroemde TexMex muzikant Doug Sahm) lanceert nieuwe EP

Platenbeurs Utrecht

Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2019
 • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht.
 • Zaterdag 13 april van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 14 april van 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree aan de kassa: € 14,- (kinderen tot 12 jaar gratis)
 • Voorverkoop via de website:€ 12,50 (begin februari online)

Platenbeurs Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht Aad Buster

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Record Fair Utrecht

Naar boven