Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Instagram
Facebook

Topfotograaf Frits van Swoll exposeert op 52ste Mega Platen & CD Beurs 16 & 17 november 2019

George Baker, Robert-Jan Stips’ Supersister, taxatie vinyl, live optredens

Op zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 52ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Dit najaar zal de beurs een expositie tonen met foto’s van jazz- popfotograaf Frits van Swoll. Er zijn Meet & Greets van en met George Baker en Robert Jan Stips. Daarnaast presenteert en signeert de Oostenrijkse topverzamelaar Hans Pokora zijn nieuwste boek met zeldzame platenhoezen. Muziek blijkt een goede investering te zijn: popcultuur expert Ian Shirley (UK) is aanwezig bij de presentatie van de Rare Record Price Guide 2020 en voor taxaties van zeldzame platen en CD’s.

Pre sale Record fair Utrecht

Foto-expositie Frits van Swoll

De jarenlange loopbaan als fotograaf/ontwerper begon voor Frits van Swoll begin jaren zestig. Vanwege zijn passie voor jazzmuziek fotografeerde hij indertijd veelal Amerikaanse musici tijdens de concerten die zij in Nederland gaven. Denk hierbij aan Nina Simone, Thelonious Monk, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Diverse foto’s van deze artiesten werden tevens gebruikt als ontwerp voor platenhoezen. In de jaren erna fotografeerde en werkte van Swoll samen met veel Nederlandse artiesten. Zo ontwierp hij platenhoezen voor Boudewijn de Groot, Golden Earring, Lenny Kuhr, Alquin en Martine Bijl. In de jaren negentig richtte van Swoll zich op het regisseren van videoclips. De eerste geruchtmakende clips van Di-rect en Anouk kwamen van zijn hand. Deze veelzijdige fotograaf exposeert een aantal van zijn mooiste foto’s tijdens de beurs en presenteert hij twee boeken My Jazz Moments (met Philip Freriks) & Vinyl in Stills. Frits is zelf het gehele weekeinde aanwezig voor tekst en uitleg.

Frits van Swoll - Nina Simone Record Fair Utrecht photos ©Frits van Swoll

Meet & Greet Vengeance

De Nederlandse heavy metal band Vengeance lanceert een luxe 9CD-box met de complete Nederlandse geschiedenis van de toonaangevende rock metal band van Nederland met een meet and greet op zaterdag.

Na de release van de succesvolle Helloïse 6CD box Anthology, werkt Pseudonym Records momenteel aan een luxe 9CD-box met de complete Nederlandse erfenis van de toonaangevende rock metal band VENGEANCE. De doos bevat al hun albums uit de jaren 80 en 90: Vengeance (1e album), We Have Ways To You Rock, Take It or Leave It, Arabia, The Last Of The Fallen Heroes en Back From Flight 19. Aangevuld met niet minder dan 59 bonusnummers inclusief niet-album-, live-, demo- en niet-vrijgegeven nummers / versies, dit is wat je The Ultimate Vengeance kunt noemen! Wat toevallig de titel is van de 2CD-compilatie die eind dit jaar het licht zal zien ...

HQ remastered van de originele masters en met bandleden John Snels, Oscar Holleman (producent van Within Temptation, After Forever, Krezip, Kovacs en co-producent van de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 Duncan Lawrence), Jan Bijlsma (The Last Element), Jan Somers, Ian Parry (Hammerhead, Elegy), Peer Verschuren (Lana Lane), Arjen Lucassen (Bodine, Ayreon) en power vocalist extraordinaire Leon Goewie, de release presentatie is gepland voor november 2019.

Meet & Greet George Baker

George Baker is zondag aanwezig voor een meet and greet. Het is precies vijftig jaar geleden dat Little Green Bag voor het eerst in de hitlijsten klom. In de vroege jaren negentig werd het nummer gebruikt als openingsnummer in Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs. Er zijn plannen om een ??speciale LGB limited single opnieuw uit te brengen, later meer nieuws.

Meet & Greet Robert Jan Stips Supersister

Zondag vindt een presentatie plaats van de legendarische Nederbeat-band Supersister: de eerste vijf albums van deze band worden opnieuw uitgebracht in een gelimiteerde vijfdelige gekleurde vinyl LP-box. Frontman Robert Jan Stips zal aanwezig zijn voor een performance- en signeersessie.

Record Fair Utrecht

Taxatie zeldzame platen: een goede investering

Terwijl een volgende recessie nog op zich laat wachten zijn de prijzen van unieke en gewilde platen omhoog geschoten. Verzamelaars zijn bereid grote bedragen te betalen voor zeldzame releases in perfecte conditie. Een goede hulp hierbij is de Rare Record Price Guide 2020. Een catalogus met prijzen van zeldzame platen: van Pink Floyd’s debuut LP, via de meest gewilde platen uit de psychedelische periode tot platen van The Beatles. Auteur Ian Shirley, journalist bij het vooraanstaande Britse muziekblad Record Collector, zal op zaterdag aanwezig zijn om platen van bezoekers te taxeren, vragen te beantwoorden en zijn boek te signeren.

8001 Record Collector Dreams

Tijdens de Mega Platen & CD Beurs presenteert de Oostenrijkse topcollectioneur Hans Pokora zijn laatste boek uit een bijzondere reeks getiteld 8001 Record Collector Dreams. Daarin geeft Pokora een overzicht van zeldzame en unieke folk, beat, garage en psychedelische platen uit de jaren zestig en zeventig. Pokora verzamelt al meer dan veertig jaar zeldzame platen uit deze periode. Dit boek is de achtste en laatste in een reeks naslagwerken voor muziekverzamelaars. Hans Pokora zal op de Platenbeurs aanwezig zijn om zijn boek te signeren en taxaties te verrichten.

500th Record Collector issue December 2019

Recordplanet feliciteert Record Collector met de uitgave van de 500ste editie van dit populaire maandblad onder muziekverzamelaars.

Op 5 december publiceert Record Collector - dat in september 2019 haar 40ste verjaardag vierde - de 500e editie van dit maandblad. Om deze belangrijke prestatie te vieren, is er een dubbelnummer samengesteld, vol met interviews en artikelen van en met artiesten als The Kinks, Johnny Marr, Queen, Mick Hucknall, Flaming Lips, Swans, Joan Armatrading en nog veel meer. Om dit feit te vieren reist Ian Shirley, oftewel The Pop Professor en samensteller van de Rare Record Price Guide, af naar de beurs in Utrecht. Tijdens de beurs is Ian beschikbaar in de stand van Record Collector voor het taxeren van zeldzame platen en CD’s. Mocht je iets in huis hebben waarover je meer wilt weten neem deze items mee naar de beurs en wie weet kom je weer rijker thuis!

Andere activiteiten tijdens de beurs
 • De Three Imaginary Boys Popquiz powered by TivoliVredenburg. Op zaterdag 17 november presenteren de Three Imaginary Boys uit Utrecht hun fabuleuze popquiz, waar iedereen aan mee mag doen en er zijn vele prijzen te winnen waaronder live concertkaartjes beschikbaar gesteld door diverse sponsors. Aanvang 15.00 uur.
 • De band The Blue Mask speelt live Velvet Underground songs op zaterdag
 • Omega Auctions (UK) veilt op zaterdag circa 100 unieke vinyl platen
Presentaties en optredens 52ste Mega Platen & CD Beurs

Zaterdag 16 november

 • 10.00 - 11.00 uur: Opening met DJ Miss Twist
 • 11.00 - 12.00 uur: Meet & Greet Vengeance
 • 12.00 - 13.00 uur: Musical Trails lezing met Mark Stakenburg
 • 13.00 - 14.45 uur: The Blue Mask speelt Lou Reed
 • 13.00 - 14.30 uur: Omega Auction zeldzaam vinyl
 • 14.45 - 15.00 uur: Ian Shirley interview
 • 15.00 - 16.00 uur: Three Imaginary Boys Pop Quiz
 • 16.00 - 17.00 uur: DJ Brown Acid Permament rec. USA

Zondag 17 november

 • 10.00 - 11.00 uur: Opening met DJ Miss Twist
 • 11.00 - 12.00 uur: DJ’s LouiseLousie Feat Jan
 • 12.00 - 13.00 uur: DJ Surprise
 • 13.00 - 14.00 uur: George Baker Q & A
 • 14.30 - 15.30 uur: Robert Jan Stips’ Supersister
 • 15.30 - 17.00 uur: Afsluiting met DJ Miss Twist
Mega Platen & CD Beurs najaar 2019
 • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht.
 • Zaterdag 16 november van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag 17 november van 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree aan de kassa: € 14,- (kinderen tot 12 jaar gratis)
 • Voorverkoop via de website:€ 12,50

Record Fair Utrecht

Le Guess Who Utrecht

Frits van Swoll - Record Fair Utrecht Frits van Swoll

© Frits van Swoll - Record Fair Utrecht Nina Simone © Frits van Swoll

© Frits van Swoll - Record Fair Utrecht Alquin © Frits van Swoll

Record Fair Utrecht Vengeance promo

Record Fair Utrecht George Baker’s Little Green Bag UK

Record Fair Utrecht George Baker Mega Record & CD Fair 2011

copyright Frits van Swoll - Record Fair Utrecht © JW Bullee - Robert Jan Stips

8001 Record Collector Dreams Record Fair Utrecht Hans Pokora - 8001 Record Collector Dreams

Ian Shirley Record Collector Record Fair Utrecht Ian Shirley - Record Collector

Ian Shirley Record Collector Record Fair Utrecht Ian Shirley - Price Guide Record Collector

Blue Mask Record Fair Utrecht Blue Mask © Johan G Hahn

Record Fair Utrecht MusicTrails - Mark Stakenburg

Record Fair Utrecht DJ Brown Acid

Naar boven