Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Youtube
Instagram
Facebook
Donderdag 12 maart 15.15 uur
Zojuist heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen aangekondigd ter voorkoming van verdere verspreiding van het Covid 19/Corona virus. Een van deze maatregelen is het stopzetten van alle activiteiten waarbij meer dan 100 mensen aanwezig zijn. Dit betreft onder andere theaters, musea, bioscopen, voorstellingen, sportwedstrijden en beurzen en geldt vooralsnog tot 31 maart, 2020. De Platen en CD Beurs in Ahoy Rotterdam op 14 maart kan daarom niet plaatsvinden. In de komende weken wordt gezocht naar oplossingen.

14 maart 2020 | Rotterdam Ahoy

Recordplanet’s Platen en CD Beurs in Rotterdam Ahoy

Eurovisie Songfestival vinyl expo en record aantal deelnemers

Oktober 2019 keerde Recordplanet’s Platen en CD Beurs na 12 jaar terug in Ahoy met een drukke editie. Deze beurs was zo succesvol dat veel DJ’s, collectioneurs, platenwinkels en muziekfans riepen om een nieuwe datum. Tijdens de komende beurs op zaterdag 14 maart wordt Ahoy niet alleen het domein van de muziekverzamelaar maar ook van de Eurovisie Songfestival fans.

  • Platenbeurs Ahoy
  • Platenbeurs Ahoy

65 jaar Songfestival: De Nederlandse inzendingen op vinyl- en Cd single

Twee maanden voor het 65ste Eurovisiesongfestival plaatsvindt in AHOY, presenteert de beurs een tentoonstelling over de Nederlandse inzendingen. Nederland was erbij vanaf de start in 1956, toen nog maar 7 landen deelnamen. Nederland won 5 keer: in 1957 met ’Net als toen’ van Corry Brokken, in 1959 met ’Een beetje’ van Teddy Scholten, in 1969 met ’De troubadour’ van Lenny Kuhr, in 1975 met ’Ding-a-dong’ van Teach-In en uiteraard vorig jaar met ’Arcade’ van Duncan Laurence.
De Vlaamse TV-journalist en songfestivalkenner André Vermeulen dook in zijn archieven en stelt de singles en EP’s tentoon van alle Nederlandse inzendingen van de afgelopen 65 jaar: van Corry Brokken via Rudi Carrell, Conny Vandenbos, Maggie McNeal, Sandra Reemer, Ruth Jacott, Anouk, etc. tot Duncan Laurence: tientallen vinylplaatjes en CD-singles met de Nederlandse liedjes die ooit drie minuten in heel Europa op het scherm verschenen. Sommige zijn lang vervlogen herinneringen, andere werden klassiekers die we nooit vergeten.
Curator van deze expositie André Vermeulen was 11 toen hij in 1967 voor het eerst het Eurovisiesongfestival zag: Thérèse Steinmetz opende de avond met ’Ring-dinge-ding’, Louis Neefs vertegenwoordigde België en Sandie Shaw won op blote voeten met ’Puppet on a string’. Om ’Puppet on a string’ opnieuw te horen, begon André intens naar de radio te luisteren. Zo ging voor hem, dankzij het songfestival, een hele muzikale wereld open. Van 1991 tot 2013 verzorgde hij ook het rechtstreekse TV-commentaar bij het Eurovisiesongfestival voor de Vlaamse TV. Andre is tijdens de beurs aanwezig voor uitleg en deskundig commentaar.

  • Platenbeurs Ahoy
  • Platenbeurs Ahoy

7 DJ’s van het DJ-DNS Collectief actief op de beurs met diverse demonstraties

Muzikale ondersteuning tijdens de beurs komt ditmaal van het DJ-DNS Collectief met diverse demonstraties platendraaien waar ook het songfestival niet zal ontbreken. Al sinds zijn 13e is DJ DNS bezig met het zoeken en mixen van platen met name in de hiphop, breaks, funk en soulmuziek. Toen hij in 1988 een video zag met dj’s als Cash Money en Allstar Fresh, kwam hij er al snel achter dat een draaitafel meer kon dan alleen platen afspelen. Vanaf dat moment stonden het mixen en scratchen van platen centraal. Lees meer: dj-dns.net

Platenbeurs Ahoy

Record aantal deelnemers uit geheel Europa met alle stijlen pop muziek

De beurs in Rotterdam Ahoy biedt de grootste keus dankzij een record aantal deelnemers uit geheel Europa. Zij brengen naast veel songfestival platen alle stijlen muziek naar Ahoy. Denk hierbij aan nieuwe en oude releases, popmuziek, discohits uit de jaren ’70, vroege househits uit de jaren ’80 en hiphop klassiekers uit de jaren ’90. Ook soul, jazz, dance, r&b en reggae zijn op cd en vinyl aanwezig. Kortom alle muzikale genres zijn hier te vinden: van rock & roll tot punk, van heavy metal tot country en van nederbeat tot cabaret. Op de beurs in Ahoy zijn ook veel songfestivalplaten te koop. Tenminste één stand biedt uitsluitend platen van het songfestival, pre-selecties en cover-versies aan. Tegen een onstilbare platenhonger bestaat er geen betere remedie.

  • Platenbeurs Ahoy
  • Platenbeurs Ahoy
De Platen & CD Beurs in Rotterdam Ahoy vindt plaats op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt 8 euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Bel voor meer informatie overdag naar 06 835 666 87 of mail naar: info@recordplanet.nl.

  • Platenbeurs Ahoy
  • Platenbeurs Ahoy

Platenbeurs ahoy Rotterdam

Platenbeurs ahoy

Platenbeurs ahoy

Volledig adres:
Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam

Rotterdam Ahoy bereiken? Of je nu met de auto, op de fiets of per openbaar vervoer naar Ahoy komt: je vindt Ahoy gemakkelijk. Rotterdam Ahoy is ideaal gelegen aan de snelweg, bij metro- en bushalte Zuidplein en op korte afstand van Rotterdam The Hague Airport. Met 2.000 eigen parkeerplekken vind je altijd een parkeerplaats bij Ahoy.

Met het OV:
Rotterdam Ahoy is uitstekend bereikbaar met de bus, metro & trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in 5 minuten naar Ahoy.

Check voor je vertrek de actuele situatie bij het openbaar vervoer

Met de fiets
Lekker op de fiets naar Rotterdam Ahoy! Je stalt je tweewieler bij Ahoy voor de deur in een prima (onbewaakte) fietsenstalling.

Platenbeurs ahoy

Platenbeurs ahoy

Platenbeurs ahoy

Platenbeurs ahoy

Naar boven