Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Record Fair - Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Platenbeurs Utrecht
Instagram
Facebook

5 oktober 2019 | Rotterdam Ahoy

Recordplanet’s Platen en CD Beurs is na 12 jaar weer terug van weggeweest in Rotterdam Ahoy

Vinyl draaien: de nieuwe trend

’Deze zomer zag je het weer overal: waar platen gedraaid worden is het gezellig. Platen zorgen voor sfeer, de kenners zetten ze op en de liefhebbers vliegen er direct op af,’ aldus een trouwe bezoeker van de eerder dit jaar gehouden Mega Platen en CD Beurs in Jaarbeurs Utrecht. Platen zijn weer ongekend populair en alle muziekverzamelaars in Rotterdam en omstreken kunnen hun hart ophalen op zaterdag 5 oktober bij een nieuwe editie van deze beurs, waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, singles, maxisingles, popmemorabilia, cd’s en dvd’s aanbieden. Daarnaast is er extra aandacht voor Rotterdams muziek verleden uit de afgelopen 60 jaar. Zo zijn er vintage posters van legendarische optredens in Rotterdam te zien tijdens een kleine expositie gecureerd door Hans Toussaint en Bart Vriesema.

  • Platenbeurs Ahoy
  • Platenbeurs Ahoy

Juist de combinatie van popmuziek op cd en vinyl en popcultuur in het algemeen bijeengebracht door circa 120 standhouders uit binnen- en buitenland maakt deze beurs zo aantrekkelijk. De beurs in Rotterdam Ahoy biedt niet alleen de grootste keus, maar ook de beste standhouders uit binnen- en buitenland. Zo blijft het een gezellige ontmoetingsplaats voor kenners, fans, liefhebbers, verzamelaars en deejays. Tegen hun onstilbare platenhonger bestaat er geen betere remedie. Op de beursvloer zijn altijd een groot aantal professionele draaiers te vinden en het aanstormende talent volgt in hun kielzog. Uiteraard gaat hun belangstelling vooral uit naar de maxisingles of 12-inches, die hier in alle genres te vinden zijn. Er zijn nieuwe en oude releases, discohits uit de jaren ’70, vroege househits uit de jaren ’80 en hiphop klassiekers uit de jaren ’90. Ook jazz, dance, r&b en reggae zijn hier op vinyl aanwezig. En natuurlijk is popmuziek op zowel vinyl, cd als dvd ruim vertegenwoordigd. Kortom alle muzikale genres zijn hier te vinden: van rock & roll tot punk, van heavy metal tot country en van nederbeat tot cabaret.

Vintage muziek posters uit Rotterdam

Tijdens de beurs is er een vintage poster expositie van legendarische optredens in Rotterdam. Diverse clubs, Ahoy, Nighttown en festivals zoals Pandora’s Box behoren tot de collectie Dat kleding ook muzikaal kan zijn bewijst een kleine expositie met muziek T-shirts. Menig muzikant en band bracht en brengt haar eigen T-shirt uit. Een aantal meest opzienbarende zijn te zien tijdens de beurs en tevens zal het fenomeen ’platentasjes’ een plek hebben op deze expo.

Platenbeurs ahoy Rotterdam

De Platen & CD Beurs in Rotterdam Ahoy vindt plaats op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt 8 euro. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Bel voor meer informatie overdag naar 06 835 666 87 of mail naar: info@recordplanet.nl.

  • Platenbeurs Ahoy
  • Platenbeurs Ahoy

Platenbeurs ahoy

Platenbeurs ahoy

Volledig adres:
Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam

Rotterdam Ahoy bereiken? Of je nu met de auto, op de fiets of per openbaar vervoer naar Ahoy komt: je vindt Ahoy gemakkelijk. Rotterdam Ahoy is ideaal gelegen aan de snelweg, bij metro- en bushalte Zuidplein en op korte afstand van Rotterdam The Hague Airport. Met 2.000 eigen parkeerplekken vind je altijd een parkeerplaats bij Ahoy.

Met het OV:
Rotterdam Ahoy is uitstekend bereikbaar met de bus, metro & trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in 5 minuten naar Ahoy.

Check voor je vertrek de actuele situatie bij het openbaar vervoer

Met de fiets
Lekker op de fiets naar Rotterdam Ahoy! Je stalt je tweewieler bij Ahoy voor de deur in een prima (onbewaakte) fietsenstalling.

Platenbeurs ahoy

Naar boven